Bez cyklistické přilby ani ránu

Přilbu musí mít zákonně každý cyklista do 18 let. Toho si je vědoma už většina rodičů. Něco jiného je ale vybrat dětem přilbu s vhodnými parametry. Při pádu z kola je právě hlava nejnáchylnější částí těla, která může být poraněna. Abyste rizika dětské jízdy na kole co nejvíce eliminovali, musíte vědět, jak vybrat tu nejlepší a nejbezpečnější přilbu.

Proč je moje dítě obézní

Čísla obézních dětí a dospělých se nebezpečně zvyšují. Více než 22 milionů dětí po celém světě ve věku do 5 let trpí nadváhou nebo obezitou. Obezita je nemoc, která vzniká ze špatného životního stylu a může vyústit k mnohem horším chorobám v budoucnu. A my se ptáme, jak lze obezitě u dětí dlouhodobě zabránit?

Děti a kontaktní čočky

Když jsou děti malé, hodně jim záleží na tom, jak vypadají před ostatními kamarády. Brýle je často spíše ve společnosti vrstevníků hendikepují.
Děti jsou mezi sebou někdy pěkně škodolibé! Pokud i váš potomek patří mezi „brýlaté“, zhodnoťte, zda by přece jen nebylo lepší vyměnit okuláry za kontaktní čočky.

Jak pro dítě vybrat vhodný kroužek?

Všechny rodiče zajímá, jak jejich dítě tráví volný čas. A každý rodič chce, aby svůj čas děti využívaly smysluplně. Mimoškolní aktivity vychovávají a rozvíjejí schopnosti stejnou měrou jako škola, a proto je důležité vybrat ten správný kroužek právě vašemu potomkovi. Rozšiřte obzory svému dítěti výběrem toho nejlepšího zájmového kroužku podle následujících tipů.

Vybíráme sport vašemu dítěti na míru

Každé dítě si může najít sportovní disciplínu, která ho bude bavit, ze které bude mít radost a ve které bude dobré. Ať už půjde o fotbal, tenis, karate nebo třeba zápas, vždy pro něho bude spojena s příjemně tráveným časem, který zároveň bude blahodárně působit na jeho zdraví. Tím, že se bude věnovat sportu, zvýší váš potomek pravděpodobnost, že z něj vyroste zdravý člověk, který bude moci vést plnohodnotný život. Navíc sport dětem pomáhá vyplnit volný čas, seznámí se díky němu s novými kamarády a vybijí přebytečnou energii. Jak tedy pomoci dítěti najít ten ideální sport právě pro něj?

Učíme děti plavat

Bojíte se, že se vaše děti budou těžko učit plavat, když jste s nimi vynechali kurzy plavání pro kojence? Neděje se nic hrozného. Studie sice prokázaly, že ty nejmenší děti mají díky kurzům plavání rozvinutější motoriku a nebojí se vody, není to ale nic, co by nemohly v pozdějším věku dohnat. Mnoho rodičů s kojenci na kurzy plavání nechodí, malé děti jsou totiž náchylnějšík ekzémům nebo třeba zánětu zvukovodů. Jak tedy postupovat, aby se děti vody nebály a plavat se naučily co nejsnáz a nejrychleji?

Jak to udělat, aby děti milovaly sport

Dnešním dětem chybí pohyb – shodují se na tom rodiče i odborníci. Chcete, aby to vaše dítě bylo výjimkou? Podívejte se, jak dítě ke sportu motivovat i jak vybrat ten správný sport. Odměnou vám bude zdravě se vyvíjející dítě, které si bude doslova užívat pobyt na sportovním kroužku.

Učíme děti jezdit na kole

Dobrá zpráva je, že jízda na kole se opravdu nezapomíná. Horší ale je, že neexistuje jediný návod jak děti naučit jezdit na kole, který by platil univerzálně pro všechny děti. Můžete se ale inspirovat mnoha osvědčenými radami, které vyzkoušely desítky rodičů malých cyklistů.

Do praktické sportovní tašky snadno zabalíte vše potřebné i při cestování

Přestože se označují jako sportovní, velké tašky přes rameno využijete nejen při sportu. Vyrážíte-li na prodloužený víkend, je právě jednoduchá a odolná sportovní taška to pravé. Sportovní taška české značky Topgal HIT 590 nabízí mnoho prostoru, pohodlné nošení a spoustu konstrukčních i designových vychytávek.